Udělej si sám doma sušírnu na ovoce

Léto a podzim jsou rájem pro ty z nás, kteří milují uskladňování ovoce a zeleniny. Já sama nejsem výjimkou – často navštěvuji zelinářské trhy, kde nechávám nemalý peníz. Nakupuji nejen za účelem přímé spotřeby, ale také proto, abych se nachystala na zimu, během které je ovoce i zelenina mnohem dražší. Večery trávím zavařováním, mrazením či sušením. Musím přiznat, že jsem spoustu času strávila vyhledáváním informací na internetu o tom, jak správně sušit potraviny. Miluji třeba sušená rajčata, ale v našich obchodech jsou docela drahá. Sušičku nemám a ani chuť za ní utratit několik tisíc korun. Tak se mi sušení zdálo jako poměrně náročný úkol. Až jsem narazila na bezva stránku s tipy k sušení. Vyrobit si domácí sušírnu na ovoce není zrovna jednoduché, ale rozhodně to stojí za to! Pohledejte na internetu heslo „domácí sušírna“ a nezapomeňte přidat „udělej si sám doma“. Uvidíte, že vám vyjede spousta nápadů! Někteří lidé dokonce využívají například udírnu. Dalším způsobem, jak sušit, je klasicky v troubě. To ale zabere spoustu času, například právě zmíněná rajčata se musí sušit zhruba 8 hodin! Nejlepší to mají stejně jižanské národy, které suší klasicky na sluníčku. Jen si někdy při dovolené všimněte rajčat na provázku v oknech, jak se suší proto, aby skončila ve výborném salátu či v těstovinách. Zkuste to také, sušit můžete i na balkoně! Přitlučte si k sobě pár prkýnek do obdélníku, potáhněte sítí a hned máte vyrobenou levnou domácí sušírnu! A co vy, jste také fanoušci sušení? Máte nějakou radu z kategorie „udělej si sám doma?“ Podělte se, budu se těšit!

(Visited 69 times, 1 visits today)